Press "Enter" to skip to content

“Minden bűn elenyésző az istenkáromláshoz képest” – egy amerikai pap beszéde

Mi is hírt adtunk hétfőn az olimpia felháborodást keltő megnyitóünnepségéről, és az arra érkezett különféle reakciókról. Most az amerikai Chris Alar atya július 28-i, vasárnapi prédikációját szemlézzük, melyben beszél az istenkáromlás bűnének súlyosságáról, és hitünk védelmének fontosságáról. A szentbeszédét azóta már több mint egymillióan látták.

“Aquinói Tamás azt mondta, hogy minden bűn elenyésző az istenkáromláshoz képest, mert az istenkáromlás közvetlenül a Mindenható ellen elkövetett bűn, ami nagyobb felebarátunk ellen elkövetett bűnöknél. Az olimpiai megnyitóelkövetett istenkáromlás kapcsán sokan azt mondják, hogy minek pazaroljuk az időnket ilyesmire? Vannak fontosabb dolgok is. Az igazság az, hogy

ha istenkáromlásról van szó, akkor nincs fontosabb dolog, amivel foglalkozni kellene.

A megnyitóünnepségen tanúi voltunk bizonyos értelemben az aranyborjú imádatának, nemi szerveket láthattunk, valamint az utolsó vacsora és a Jelenések könyvében szereplő lovasok kigúnyolását. Drag queenek – akik közül az egyik egy monstranciára emlékeztető koronát viselt –, egy hosszú asztalnál ültek, pontosan olyan pozícióban és szögben, mint ahogy az apostolok Da Vinci Utolsó vacsora c. festményén ábrázolva vannak. Amikor a jelenet véget ért a Francia Nemzeti Könyvtárban, hármas szexre utaló jelet is láthattunk. Egy gyümölcskosár közepén egy meztelen énekes jelent meg, aki Dionüszosz ókori görög istent, a bor megtestesítőjét ábrázolta – az olimpiai játékok hivatalos profilján azt találjuk, hogy az ábrázolás az emberek közötti erőszak abszurditására hívta fel a figyelmet. Ez egy fontos dolog, de sok más módon is meg lehet jeleníteni. Egy másik jelenetben azt láthattuk, hogy egy énekes Marie Antoinette királynő lefejezett testét személyesíti meg. A királynő nem volt rossz ember, de a francia forradalom után sok más katolikussal együtt elítélték. Tudni kell azt is, hogy a forradalom után prostituáltakat hurcoltak a Notre Dame-ba, ez pedig egyértelműen Isten káromlása, kigúnyolása. Franciaország, imádkozunk. Ez ország letért az útjáról. Franciaország, az Egyház legidősebb leánya, Párizs, a szentek városa. Az imént említettem Aquinói Tamást; ő is Párizsban tanult.

Az olimpia megnyitóján a Jelenések könyvéből nem egy férfi lovast, hanem egy páncélba öltözött női lovast láthattunk, aki fémlovon ült. Először sokan azt hitték, hogy a szentek városából, Párizsból származó Szent Johannát ábrázolták így, de a szervezők elmondták, hogy valójában Sequana-t, a kelta istenséget jelenítették meg, aki a Szajna-folyót lakja, és az ellenállás szimbóluma. Épp az előbb említettem a francia forradalmat, ami Isten és a katolikusok elleni támadás volt. Ez a támadás ma is folytatódik. Az inkluzív szót sokan arra használják a társadalomban, hogy igazolják a kirekesztő magatartásukat.

Az ilyen gúnyolódás szándékos támadás Jézus Krisztus ellen, és közvetlen kihívás a világ 1,2 milliárd katolikusa és hitünk számára.

Akár tetszik a világnak, akár nem, a katolicizmus a nyugati civilizáció alapja. És a szekuláris világ ezt akarja eltörölni. A szekuláris világ eltökélten ki akarja irtani a katolicizmust, mert úgy tűnik, hogy ez az egyetlen megmaradt hang -vallási értelemben- az abortusz, az azonos neműek házassága, a transzneműség, a fiatalok átnevelése és a vallásszabadság lerombolása ellen. Hála Istennek, most a püspökök megszólaltak. Elolvastam Cozzens püspök és Strickland püspök nyilatkozatát is. Barron püspök úr is felszólalt, azt mondta,

imára, bűnbánatra, jóvátételre és Szent Mihály közbenjárásának hívására van szükségünk.

A francia püspökök is felszólaltak a megnyitó ellen, dicsőség Istennek. A katolicizmus az utolsó olyan csoport, amelyet következmények nélkül lehet diszkriminálni. Barron püspök úgy fogalmazott; ‘vajon mernék-e valaha is hasonló módon kigúnyolni az iszlám vallást? Mindannyian tudjuk erre a választ’ – mondta. A püspök hangsúlyozta, hogy ebben a mélyen szekularista, posztmodern társadalomban a keresztényeknek ellenállniuk kell, és hallatniuk kell a hangjukat. Az egy dolog, hogy azt mondjuk, hogy milyen szörnyű dolog történt, de mit fogunk tenni? Mi nem lázadunk, nem gyújtogatunk. Néhány évvel ezelőtt történt, hogy egy Mohamed-karikatúra miatt 12 embert öltek meg. Mi, keresztények, nem így reagálunk.

De meg kell védenünk Istent és a hitünket.

Tehát, válaszoljatok a püspök felhívására, és hallassátok a hangotokat, hogy nem fogadjátok el Isten megcsúfolását! Végeztem egy kis kutatást; ezek az információk nyilvánosak, könnyen megtalálhatók. Vegyétek fel a kapcsolatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) telefonon: +41 21 621 61 11, vagy írjatok nekik emailt: [email protected]. A honlapjukon keresztül is felvehetitek velük a kapcsolatot: www.olympics.com/ioc/contact-us.

Tudjátok, mi ironikus a megnyitóünnepség kapcsán? Dél-Koreát véletlen Észak-Korea nevével mutatták be a megnyitó ünnepségen, az Olimpiai Bizottság pedig hanyatt esve bocsánatot kért. Sőt, találkozót is szerveztek Thomas Bach NOB-elnökkel. Mi is követelhetünk bocsánatkérést Thomas Bachtól az imént megadott telefonszámon és e-mailen. El tudjuk képzelni, mit tudunk elérni, ha tízezer ember felveszi velük a kapcsolatot? Bekerülnénk a hírekbe. Ha egyszerűen csak kiállunk, és elmondjuk, hogy elfogadhatatlan és sértő, ami történt, hogy Önök a befogadásról beszélnek, de közben kirekesztenek. Thomas Jolly, a megnyitó ünnepségért felelős művészeti vezető megvédte a produkciót, és azt mondta, hogy egyáltalán nem hallott semmiféle kritikáról. Tényleg? Azt mondta, hogy a befogadást akarta megjeleníteni. Nos, akkor hívjuk fel Thomas Jolly figyelmét a problémára. Tájékoztassuk őt a kritikák egy részéről.

Ez a megnyitó ünnepség sok szempontból démoni volt. De amit sokan nem vesznek észre, hogy a gonosz már nem Lucifer. Tudjátok, mit jelent Lucifer név? A fény angyala. A gonosz már nem Lucifer. Igazából szereti ezt a nevet. Már nem Lucifer, mert már nem a fény hozója. Jézus hozza a fényt. És

ha nem imádkozol minden nap, akkor elsötétülsz. Elveszíted a fényt. Elveszíted a hitedet.

Nemrég hallottam egy rendkívüli dolgot. McCarrick bíboros (amerikai laicizált pap, korábban érsek, aki szexuális visszaélést követett el több fiatal ellen – a szerk.), akiről mindannyian tudjuk, hogy kegyvesztett lett, azt mondta: abbahagytam az imádkozást. Abbahagytam az imádkozást. Ha tehát nem imádkozol minden nap, el fogod veszíteni a hitedet. Elhalványulsz. Olyan leszel, mint Lucifer. A megnyitóünnepség bizonyos értelemben sátáni volt. Nem hiszem, hogy a résztvevők tudatában voltak ennek, a napirendet felülről irányítják.

Különös, hogy nincsenek fekete dicsőítőtések és fekete istentiszteletek, de fekete mise létezik. Azért van ez így, mert a gonosz ismeri az igaz hitet. A gonosz tudja, hogy hol van jelen Krisztus. Tegyünk ma jóvátételt a bűnökért, a hálátlanságért és a Szent Szív elleni káromlásért! Amikor Párizsban voltam, elmentem a Sacra-Coeur Bazilikához, és teljesen meghatódottan azt mondtam; Franciaország, te vagy az Egyház legidősebb lánya! Párizs, te vagy a szentek városa! Bízom abban, hogy vissza fogtok térni Istenhez. Kérlek, ne hagyjátok, hogy ez az Isten-ellenes cselekedett határozzon meg benneteket városként és nemzetként! És engedjétek meg, hogy mi, a világ többi részén imádkozzunk értetek! Imádkozzatok ti is értünk! Mindannyiunknak szüksége van imára, minden nemzetnek. De ez az istenkáromlás olyasmi, amivel nem lehet nem foglalkozni.

Kérlek, imádkozzatok, hogy elérjétek az olimpia szervezőihez, kapcsolattartóihoz azokon a platformokon keresztül, amelyeket megadtam nektek. Ezek mind nyilvánosan megtalálhatók az interneten.

Védjétek meg Isteneteket, védjétek meg a hiteteket, majd imádkozzatok!

Jézus ebben is példa számunkra. Aquinói Szent Tamás szerint van jogos harag. Sőt, azt mondta, hogy bűn, ha nem háborodsz fel rendezett módon az istenkáromlás miatt. Hiszen azt is mondta, hogy az istenkáromlás a legrosszabb bűn, és minden más ehhez képest csekélység. Ne fogadjunk el ilyen káromlást a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus ellen.”

Forrás: 777blog.hu

Fordította: Fekete Ági

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .