Press "Enter" to skip to content

Lehet-e? Fórum: Veszélyek és hisztériák

Államfői kegyelem, olimpiai megnyitó, női ökölvívás, papi homoszexualitás és pedofília. Ezek a mai közbeszédünk uralkodó témái. Vajon mit állít a tudomány ezekről az emberekről? Mit kellene megértenünk és mit elutasítanunk? Melyek a reális veszélyek, és mi tekinthető az ekörüli hisztériakeltésnek? Egyházi vagy társadalmi ügy a papi vétség? Mi az egyházak álláspontja? Hogyan kezeli a katolikus egyházunk Ferenc pápa e tárgyban kiadott enciklikáját? Milyen gyakorlatot folytatnak a nyugat-európai országok és egyházak?

Fórumunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ Síklaki István szociálpszichológustól és Mártonffy Marcell irodalomtörténész és teológustól. Moderátor: Kőszegi Ábel

Fontos, hogy nem tervezünk online adást, viszont az előadásról, és az azt követő beszélgetésről felvétel készül, amelynek (enyhén) szerkesztett változata egy-két nap múlva ugyanitt megtekinthető.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .